top of page

I Carin Ellbergs ateljé

Marö-bladet är ett tryck som konstnären Carin Ellberg gjort för att stödja insamlingen till tornets renovering. Nu är Marö-bladet färdigt, och en stor grupp vänner till Marötornet samlades den 30 november i Carin Ellbergs ateljé för att hämta sitt blad.



Vid träffen höll Erik Nordling från Marö Samfällighets torngrupp ett tal där han tackade Carin Ellberg, och berättade att vi redan samlat in över 250 000 kr! Maria Lind samtalade med Carin Ellberg om hennes konstnärskap. I sitt arbete utgår Carin Ellberg från sådant som finns i hennes närhet och är en del av hennes liv, det kan vara strumpbyxor, möbler, barnens leksaker, en hund. Hon arbetar med måleri och skulptur, och fram till 29 januari 2023 visas henne verk i en stor utställning på Nordiska akvarellmuseet på Tjörn.



Marö-bladet

Det finns fortfarande fler exemplar av Marö-bladet, och den som ger 5 000 kr till renoveringen kan få Marö-bladet som tack! Maria Lind berättar:


"Det tryckta bladet har titeln Marö-bladet, med referens till den handskrivna tidning som några av oss Maröbarn gjorde på 70-talet. Marö liknar en grön snäcka på bilden, och pryds av det karaktäristiska tornet. Det avtecknar sig svart mot en himmel som skimrar i gult, blått och grått. Runt omkring svävar rosa himlakroppar som tycks sammanbundna av en ranka. Eller är det en navelsträng? Yttre och inre landskap möts när skärgårdens Eiffeltorn förevigas av en av landets ledande konstnärer."



bottom of page