top of page

Marötornet i media

När kampanjen för att rädda Marötornet drog igång, fick projektet uppmärksamhet i media. Marötornet har tronat över farleden i Östersjön i över hundra år, och det märks att det är ett landmärke som engagerar.

Bland annat intervjuades Lennart Skoglund i Norrtelje Tidning där han berättade om kampanjen, renoveringen och om tornet som betyder mycket, även om han själv aldrig vågat sig upp i det:


- Nej, jag har höjdskräck så det skulle jag aldrig drömma om, ens som det vore färdigrenoverat. Men tornet var det första jag såg när jag kom till Marö för tjugo år sedan. Vänner och bekanta brukar säga att tornet är en stor del av Marö, kanske speciellt när man seglar förbi och känner igen sig. Det är inte alla som vet var Marö ligger, men nämner man tornet så vet de, säger han.


Först ut att uppmärksamma insamlingen för att rädda Marötornet var Praktiskt båtägande, tätt följd av Tidningen Skärgården och Båtliv. Vi är också mycket glada för att Roslagens Sjöfartsmuseum publicerat en blänkare på sin hemsida.


留言


bottom of page